« Terug naar het overzicht

Sjanté neemt predicaat kern met pit 2015 in ontvangst

In november 2014 heeft Sjanté zich met de passie Loil; “Gezien”aangemeld voor de wedstrijd Kern met Pit.Een provinciale wedstrijd waarbij plaatselijke initiatieven kunnen worden beloond met het predicaat Kern met Pit en een geldbedrag van €1000,-. In januari 2015 hebben we ons project in Oosterhout mogen presenteren voor de vakjury.

Na de presentatie werd duidelijk, dat de passie Loil bij de finalisten hoorde en dat we waren genomineerd voor de Kern met Pit 2015. Dit betekende voor ons, dat we na afloop van de passie Loil 2015 sowieso €1000,- en het predicaat Kern met Pit zouden ontvangen. Bovendien werden we uitgenodigd om de passie Loil op 23 januari j.l. te presenteren en konden we meedingen naar de provinciale hoofdprijs van €1500,-.

Afgelopen zaterdag 23 januari 2016 zijn we dan ook naar Arnhem gereisd waar alle uitgevoerde projecten van 2015 werden gepresenteerd. In onze presentatie hebben we het publiek door middel van woord en muziek proberen mee te nemen wat de passie Loil; “Gezien” voor het publiek en ons als Sjanté heeft betekend. En dat valt niet mee om zoveel gedeelde emoties in een presentatie weer te geven. Gezien de reacties van publiek en jury na de presentatie zijn we hierin geslaagd.

Diverse juryleden zijn naar ons toegekomen en vertelden ons dat “de passie Loil hoge ogen had gegooid, maar dat we de provinciale hoofdprijs net niet hebben gewonnen”. “Onze dag was er zeker niet minder door, omdat de goede afloop van de passie Loil 2015 al een bekroning was.”

In het juryrapport staat: “de mensen in Loil hebben opnieuw laten zien, dat zij inwoners van een plaats zijn waar de naam Kern met Pit terecht van toepassing is.”
En daar zijn we trots op !Toegevoegd op: januari 25th, 2016 door Sjanté