« Terug naar het overzicht

De Passie Loil 2019; Bewegen in en met de tijd

Na drie succesvolle Passies brengen we ook in 2019 weer een eigentijdse versie van het traditionele lijdensverhaal. Dit keer extra bijzonder, want het zal voor de laatste keer in de kerk van Loil, als onderdeel van de Gabriel parochie, zijn.

Het verhaal van lijden, loslaten en onvoorwaardelijke liefde, van en voor Jezus, in al zijn facetten. Wij vinden steeds weer nieuwe woorden en beelden voor een oud geheim. Dit jaar hebben we het eeuwenoude lijdensverhaal gespiegeld aan het stoppen van 109 jaar kerkgemeenschap in Loil.  En net als in Loil worden ook in andere dorpen en parochies de komende tijd kerken gesloten en wordt er een andere bestemming voor gezocht. Wat doet dit met mensen? Wat brengt dit aan vragen en herinneringen met zich mee? We hebben de zekerheid dat het in de kern doorgaat, het stopt niet hier en nu, want geloven beweegt mee, in en met de tijd.

Het koor en combo, onder leiding van Hein Harmsen, kijken ernaar uit u dit mooie verhaal opnieuw te kunnen vertellen. Het verhaal dat al eeuwenlang wordt doorverteld aan velen, maar dat je nog beter begrijpt en wat nog meer tot leven komt met liederen en teksten van nu.

Waar:
R.K. Kerk O.L.V. Onbevlekt Ontvangen, Wehlseweg 36, Loil

Wanneer:
Woensdag 17 april, donderdag 18 april, vrijdag 19 april 2019

Aanvang:
20.00 uur, kerk open half uur voor aanvang.

Toegangskaarten bedragen €7,50 en zijn verkrijgbaar bij cafetaria de Papegaai in Loil, Zuivelhandel Tonnie Diesvelt, Primera De Moriaan in Didam of via onze website.

Meer informatie over ‘De Passie Loil’ kunt u vinden op Facebook of Instagram.Toegevoegd op: april 3rd, 2019 door Sjanté